Najważniejsze wyzwania ostatniego półrocza stosowania RODO

Data wydarzenia: 25/11/2021 10:00 - 11:30

Wałbrzyska Specjalna Strefa Ekonomiczna “INVEST-PARK” wspólnie z kancelarią JDP Drapała & Partners, zaprasza państwa na bezpłatne webinarium: Najważniejsze wyzwania ostatniego półrocza stosowania RODO

 

Spotkanie odbędzie się 25 listopada 2021 r. w godz. 10:00 do 11:30.

 

Zaproszenie kierujemy do:

  • Inspektorów ochrony danych osobowych lub innych osób odpowiedzialnych za ochronę danych osobowych w organizacji (IOD, specjalista ds. ochrony danych osobowych);
  • Prawników, którzy doradzają w przedmiocie ochrony danych osobowych w organizacji (Działy prawne);
  • Właścicieli procesów biznesowych, którzy odpowiedzialni są za zapewnienie zgodności przetwarzania danych osobowych w ramach prowadzonych projektów biznesowych (kierowników poszczególnych działów, dział HR, pełnomocnik ISO, dział compliance).

 

Program:

  • Przegląd najciekawszych decyzji Prezesa UODO i ich praktyczne przełożenie na obowiązki administratorów danych.
  • Nowe zasady przekazywania danych poza UE – nowe wzorce standardowych klauzul ochronnych.
  • Projekt ustawy dotyczący sygnalistów – obowiązki RODO.


Spotkanie poprowadzi:
Anna Matusiak-Wekiera, Head of Data Protection / Compliance Practice, Radca prawny
Specjalizuje się w prawie ochrony danych osobowych. Doradza w zakresie zgodności procesów biznesowych z przepisami ochrony danych osobowych, wdrożeń przepisów RODO, audytów powdrożeniowych, jak również wykonuje funkcję inspektora ochrony danych (IOD). Od kilku lat świadczy usługi prawne w zakresie ochrony danych osobowych na rzecz spółek kapitałowych oraz innych podmiotów przetwarzających dane osobowe, także pełniąc w tych organizacjach rolę Administratora Bezpieczeństwa Informacji (ABI), a obecnie funkcję inspektora ochrony danych (IOD). Jest członkiem Komitetu ds. Ochrony danych osobowych przy KIG oraz była członkiem Ekspertów Komisji powołanej przy GIODO ds. reformy prawa ochrony danych osobowych w Unii Europejskiej w latach 2016-2018.

REJESTRACJA

Brak opisu obrazka

Kategorie wydarzenia:

Partnerzy